Teekkaritorvien perinneyhdistys ry:n perustava kokous järjestettiin 5.11.2005 Oulussa Teekkaritorvien 35-vuotisjuhlakonsertin yhteydessä. Kokouksessa oli läsnä runsain määrin vanhoja ja nykyisiä teekkaritorvia. Yhdistys hyväksyttiin yhdistysrekisteriin 10.10.2006. Yhdistyksen tarkoitus on toimia kaikkien Teekkaritorvissa soittaneiden ja soittavien yhdyssiteenä. Lisäksi yhdistys vaalii ja ylläpitää teekkaritorviperinteitä ja edistää jäsentensä musiikkiharrastusta.

Konkreettisesti toiminnan on suunniteltu sisältävän Teekkaritorvi-materiaalin arkistoimista ja valokuvagallerian ylläpitämistä sekä järjestää erilaisia yhteistapaamisia entisten ja nykyisten torvien välillä, muun muassa yhteissoittoharjoituksia ja tapahtumia. Lisäksi yhdistys muistaa torviasioissa ansioituneita henkilöitä sekä pitää soittajarekisteriä. Rekisterillä kerätään tietoja vanhoista soittajista, tietoja käytetään hyväksi kutsuttaessa henkilöitä vuosijuhliin ja konsertteihin.

Jäsenenä perinneyhdistyksessä voivat toimia nykyiset sekä entiset Teekkaritorvien jäsenet.

Liittyäksesi jäseneksi tai saadaksesi lisätietoja ota yhteyttä perinneyhdistykseen osoitteella perinneyhdistys(at)teekkaritorvet.fi. Jäsenet voivat myös rekisteröityä näiden sivujen käyttäjiksi, jolloin he pääsevät käsiksi sivujen suojattuihin alueisiin, kuten kuva-arkisto.

Mikäli et halua liittyä jäseneksi, käy kuitenkin rekisteröimässä itsesi osoitteessa www.teekkaritorvet.fi/tekarit/, koska Teekkaritorvet ry lähettää kutsuja vuosijuhliin sekä muihin tärkeisiin tapahtumiin tulevaisuudessa vain rekisterissä olevien tietojen perusteella. Näillä sivustoilla näkyy jatkossa lisätietoja toiminnasta.

Tervetuloa mukaan kehittämään nuoren yhdistyksen toimintaa!